אומן הסושי, מתן בלחסן ,עבד במסעדות הטובות בארץ ואת לימודיו העיקריים ערך בעיר טוקיו שביפן.
“אפשר להגיד שביפן התאהבתי במקצוע. שם למדתי את רזי המקצוע, הדיוק, שילוב הטעמים והאסתטיקה הבלתי מתפשרת.
סושי בשבילי זה הכל, וכל יום אני בשאיפה ללמוד יותר. זה אף פעם לא נגמר וזה הכיף הכי גדול מבחינתי. ביפן התאהבתי במנטליות ובאנשים. הבנתי שלא מספיק רק לעשות אוכל טוב, צריך אופי של מקצוען, אהבה והמון חיבור למה שאתה עושה.
אחד הדברים הכי חשובים שלמדתי, הוא טיפול נכון בחומר הגלם וייעודו למנה הרצויה. הפשטות והמורכבות בו בזמן הקסימו אותי. בסדנאות ובארוחות שלי הלקוחות מקבלים את חומרי הגלם הטובים ביותר שיש לשוק הישראלי להציע, מבחר של דגים טריים ומגוון רחב של ירקות. אשמח שתחוו איתי את יפן מנקודת המבט שלי מבטיח לכם שיהיה מהנה מרתק וטעים”
אירועים פרטיים
השף מתן יגיע אליכם עם הציוד המקצועי וחומרי הגלם הטריים והאיכותיים ביותר שיש לשוק הישראלי להציע. רטבים בהכנה ביתית ומסורתית וקינוח יפני. חלק גדול מחומרי הגלם מייבא השף מיפן ביבוא אישי. הדגים, הבשר והירקות נבחרים בקפידה רבה וליין הכלים והעריכה המסורתית יוצרים חוויה מיוחדת במינה. הקונספט של הארוחה הוא מינימליסטי, כאשר המטרה העיקרית היא שהלקוחות יטעמו כמה שיותר טעמים וכל ביס יקח אותם לכיוון אחר.
סדנאות
בין הארוחות הפרטיות והיעוץ הקולינארי, מעביר השף מתן סדנאות סושי לקבוצות פרטיות של מינימום עשרה משתתפים.
הסדנא מתחילה בארוחת טעימות ממגוון המנות המיוחדות של השף ואז עוברת לחלק המעשי: נלמד לבחור את הדגים המתאימים, חיתוך נכון של הירקות, כיצד להכין את האורז ולתבל אותו וגילגול רולים שונים כמו: אינסייד אאוט פוטומאקי טמאקי (קונוס) ועוד...
ייעוץ קולינרי
המטבח היפני הוא עצום. שילובי הטעמים והפרזנטציות הם אין-סופיים. בהכוונה נכונה וללא קיצורי דרך, מתן מספק עבור בעלי מסעדות קיימות המעוניינים לשדרג את התפריט שלהם וליזמים המעוניינים להקים עסק חדש את כל התשובות.
- בניית התפריט והתאמתו לאופי המקום.
- ליווי מקצועי צמוד ושוטף.
- אסתטיקה והצעות הגשה.
- חיבור לספקים הנכונים וליווי במשא ומתן מולם.
- תמלול התפריט לשפה המתאימה למיתוג.
- הכנת חוברת מתכונים מפורטת הכוללת את כל המנות בתפריט ודרך הכנתם המדויקת.